31 mai 2012

As vrea sa pot


As vrea cand grijile te apasa
Sa pot prelua durerea ta.
Si sa pansez rana ramasa
Pe loc s-o fac a disparea.

Un zambet larg pe a ta fata
Sa vad din nou a straluci,
Iar bucuria ca o hoata
Tiptil in suflet va veni.

Si soarele cu ale lui raze
Sa incalzeasca viata ta,
Natura sa isi puna baze
Si negura va disparea.

30 mai 2012

Am scris durerea unei pierderi


Am scris durerea unei pierderi
Pe-o pagina de internet
Nu ca s-o vada toata lumea
Sau sa le-arat al meu regret

Am scris durerea unei pierderi
Ca ea apasa atat din greu
Iar cei ce simt la fel ca mine
Raspund si ei ca un ecou .

Si le citesc povestea lor
La fel ca si povestea mea
Are acelasi numitor
Durere,dor,povara grea.

Si suferinta ce ne-apasa
Atat de mult pan' la pamant
Ne ridicam unul pe altul
C-o vorba buna ,cu un gand

Ca orice-am face sa se-ntoarca
Cei dragi ai nostri inapoi
Nu se mai poate-n lumea asta
Sa fie fizic ,ei si noi .

Si-atunci ,raman in amintire
Povesti traite intr-un timp
Si le asternem pe hartie
Cu nostalgii peste rastimp.

Asa vom sterge de praf anii
Care... cu ei am fost odata
Scriind durerea unei pierderi
N-o vom uita-o niciodata.

Nuti Ignat

28 mai 2012

De unde ne luam energia fara sa ii “vampirizam” pe cei din jur?


Fiecare om se naste cu rezerve suficiente de energie pentru a trai. Daca uneori insa ne permitem luxul de a o risipi in conflicte, emotii sau ganduri negative ce ne pun pe minus, atunci trebuie sa invatam sa generam la loc energia de care avem nevoie. Sunt cateva solutii in acest sens :
- rugaciunea, meditatia – rugaciunile de multumire au rezultate. Oamenii sunt invatati sa ceara ceva prin rugaciune. Cand cerem ceva prin rugaciune punem de fapt in evidenta ceea ce nu avem. Si cream conditii sa primim tot mai putin.Cand cerem ceva consideram ca meritam mai mult si il judecam pe Dumnezeu fiindca nu ne-a dat. Universul este conceput  astfel incat nu primim niciodata mai putin decat ne este necesar.
- bucuria: este o sursa uriasa de energie – rasul, seninatatea, multumirea calma a propriei vieti ne ofera in permanenta vitalitate
- exuberanta, minunarea, incantarea si incitarea pe care le aduc intalnirile frumoase, proiectele care ne inspira, evenimentele ce ne anima
- iubirea: cea mai pura, mai inalta si complexa forma de energie, cu puterea cea mai mare de a crea: iubirea neconditionata, care este si singura forma de iubire autentica (suna pleonastic “iubire autentica”, dar asta-i jocul cuvintelor)…
- generozitatea: actul daruirii, al comuniunii creata de oferire, ne aduce instantaneu inapoi (prin bucuria celui ce primeste) energia pe care am dat-o si ceva in plus datorita fericirii pe care am generat-o!
Aici se arata cat de important este sa multumim cand am fost ajutati si de asemenea sa ajutam atunci cand persoana si-a formulat dorinta de a primi ajutor (verbal sau sub alta forma). Altfel nu se genereaza o reactie autentica de recunostinta, recunostinta nefiind utila orgoliului donatorului ci doar smereniei demne a celui ce primeste.
Prin structura lor sufleteasca, oamenii sint predispusi la schimburi energetice: energiile se schimba intre oameni atunci cind ei pornesc o discutie dar chiar si fara comunicare, stind la o distanta de ordinul metrilor. De obicei transferul se face inconstient, dar poate fi controlat sau oprit prin autosugestie sau inchizind circuitele degetelor de la miini si picioare (incrucisandu-le).


Anatol Basarab

25 mai 2012

Iluzia lumii fizice


Suntem atat de lipiti de aceasta lume fizica si de toate lucrurile materiale pe care ea le ofera, incat nici nu realizam faptul ca tocmai aceasta alipire ne limiteaza profund experienta de viata.
Traim in iluzia fericirii exterioare, crezand ca asa vom dobandi fericirea interioara. Ne este frica sa renuntam la siguranta, dar nu realizam faptul ca tocmai acea siguranta in care credem ne limiteaza cel mai mult trairea adevaratei vieti. Vreau sa dedic acest articol acelor femei care inca traiesc in frica si in indoiala, care inca accepta sa se compromita la un job pe care il urasc sau inca stau intr-o viata de caine.
Voi folosi poate cuvinte dure, asa cum nu mi-e familiar, dar daca le auzi inseamna ca ai nevoie de ele pentru a lua inca o decizie in viata ta.
M-am hotarat sa scriu acest articol pentru ca vad inca suferinta in care multe dintre voi ati ramas si imi pare rau sa va vad suferind, cand stiu ca exista o cale mai buna, mai frumoasa, mai usoara, mai aproape de sufletul nostru…cand stiu ca exista de fapt Calea, ar ea poate fi accesata de catre noi toti.
Ne este atat de frica sa facem pasul catre a renunta la ceea ce ne ingradeste sufletul, fiindu-ne teama de consecintele alegerii noastre, incat nu realizam faptul ca in momentul in care ne eliberam de tot ceea ce ne tine in loc, de tot ceea ce trage in jos, de tot ceea ce ne provoaca suferinta, limitare, saracie si compromis, abia atunci ne eliberam sufletul si ne deschidem catre a trai adevarata viata.
Ceea ce nu intelegem noi este faptul ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la ce va intampla dupa, ci tot ceea ce ai tu de facut este faci pasul. Sa alegi sa te eliberezi de suferinta si de tot ceea ce nu este al tau. Atunci viata va avea grija sa-ti armonizeze existenta si sa iti trimita in cale ceea ce meriti prin drept divin.
Ne plangem de saracie, de rautati, de critici, de o lume rea si egoista careia trebuie sa ii facem fata, ne plangem guvernului, statului si dam vina incontinuu pe altii pentru ceea ce traim noi. Toti timpul consideram ca vina este a altora si ca altii sunt responsabili pentru viata noastra. Ei bine, daca nu vei intelege faptul ca tu esti singura responsabila de viata ta, de tot ceea ce traiesti, manifesti, simti, gandesti si accepti in viata ta, atunci vei fi condamnata pentru totdeauna la o viata mizera, la suferinte, la neajunsuri si la tot ceea ce poate fi mai rau. De ce acest lucru? Pentru ca pe masura ce te plangi, atragi catre tine si mai multe lucruri care sa-ti confirme trairea si gandirea: saracie, compromisuri, suferinta, etc.
Ceea ce tu nu realizezi este faptul ca poti schimba acest lucru instant. Il poti schimba Acum. Si nu maine, nu poimaine. Ci Acum. Si nu altii, ci Tu.

Tania Tita

24 mai 2012

23 mai 2012

PEISAJ


Cand soarele in rosu imbraca ambientul
Si noaptea a tras perdeaua peste albastra mare,
Cu talpile desculte imi tarsai azi prezentul
Pe-o plaja prea pustie,plina de-ntunecare.


O liniste ce doare apare acum prezenta
Caci nici o adiere un zgomot n-o mai face…
Doar pasii schiopatand calcand peste prezentul
De pietre colturoase ,ce intep ca niste ace.

Privirea-n departare o acum acum fixata
Ma tem sa mi-o abat azi de la orizont.
Iluzie de-a mea sau minte programata,
Din maretul scenariu a mai ramas un ciot.

Si-asa cu fruntea sus si singura pe cale
Apar in peisajul frumos din asfintit.
Si pictorul ce-l vede il va transpune-n jale
Pe-o panza ce de-o vreme in cui a adormit.

22 mai 2012

Etapele pierderii unei persoane dragi


Atunci cand pierzi pe cineva drag, vei trece prin niste etape prin care am trecut, sau vom trece cu totii, din pacate. Chiar si cei mai intelepti oameni trec prin momente grele atunci cand pierd o persoana draga. Eckhart Tolle, autorul cartii “Puterea Prezentului”, desi a ajuns la o stare de iluminare ce i-a permis o seninatate sufleteasca timp de mai bine de 30 de ani, a marturisit ca a suferit la moartea parintilor sai. Este un gol ce greu poate fi umplut, iar suferinta isi are scopul ei, dar putem trece peste asta.
Iata cateva dintre etapele unei pierderi:
Neacceptarea: Este prima etapa a unei pierderi, prima reactie pe care majoritatea persoanelor care afla despre moartea cuiva drag, mai ales cand se intampla pe neasteptate, este cea a neacceptarii. Nu iti vine sa crezi, nu poti sa accepti, se poate merge pana la punctul in care crezi ca totul este un vis, ca lumea din jurul tau nu mai este reala, nimic nu mai pare la fel ca inainte. Cel mai bun lucru in acest caz este deschiderea sufletului si acceptarea sentimentelor de tristete profunda, eliberarea lor, descarcarea supararii in fata prietenilor si familiei.
Nedreptatea: este seria de ganduri si convingeri ca ceea ce s-a intamplat nu se justifica, nu este corect. Persoana ce este cufundata in tristete profunda va experimenta ganduri precum:“De ce mie, de ce acum, nu este corect, altii sunt mai rai si nu li se intampla.” Remediul cel mai bun este acceptarea situatiei asa cum este, fara a incerca a o intelege, macar o perioada cat suferinta este mare, nu are rost sa mai adaugam alte ganduri si intrebari mai negre, la care oricum e greu sa gasim un raspuns.
Invinovatirea si autoinvinovatirea: Acum apar ganduri precum: “Daca ambulanta/doctorul ar fi putut sa…” “Daca as fi fost acolo…” Daca as fi putut avea mai multa grija…” Este esential sa intelegem ca omul isi construieste singur destinul prin alegerile pe care le face, prin actiunile mai mult sau mai putin benefice pe care le face. Nu avem acces la viata celuilalt, si nu putem sa-l ajutam cum am vrea. Mai ales ca si copii (desi adulti) nu ne este permis a da sugestii parintilor, pe motivul ca nu suntem “trecuti prin viata” sau suficient de intelepti. Parintii au impresia ca stiu ce este mai bine si pentru ei si pentru noi. Cateodata aleg un stil de viata nesanatos (tigari, bautura, lipsa exercitiului fizic), o alimentatie incorecta, o gandire prea negativa, fie o munca excesiva fara a se relaxa si bucura de viata. Oricare dintre aceste lucruri le poate fi fatal, dar acest lucru, este o alegere facuta de ei, in mod subconstient, neavand legatura cu noi. Totusi, orice greseli am fi facut fata de cel ce nu mai este, trebuie sa ne iertam pe noi insine, si sa ne revansam rugandu-ne, iertand pe altii cand gresesc fata de noi, ajutand si iubind pe cei din jur.
Cateodata moartea este un proces de autoaparare a sufletului, incercand sa-l apare de o suferinta inutila, sau de situatii in care spiritul in cauza nu mai avea de invatat. In schimb, tot din aceasta moarte, aveam noi de invatat, cei care ramanem sa suferim si sa tragem concluziile. Cateodata moartea e un exercitiu pentru ego- ul nostru, ea este o forma de diminuarea a lui, a intoarcerii la non forma, la momentul prezent, in simplitatea lui.

Interiorizarea: 
Se poate uneori ca unele persoane sa se inchida in ele, sa treaca printr-o teama de a parea vulnerabile. O teama de a arata suferinta si de a arata ca au nevoie de cei din jur.



21 mai 2012

20 mai 2012

19 mai 2012

Zambet pentru copilul meu


Zambesc,crezand ca esti acolo
Unde nu este nici un nor
De intristare si durere
Doar Edenul fermecator.

Zambesc, crezand ca orice lucru
Ce il visai aici, il ai
Acolo,unde ingeri canta
In Sfant,Dumnezeiescul,Rai.

Zambesc ,crezand ca tu aievea
In visul meu te-ai aratat
Sa-mi spui ca lumea ta exista
Si totul e adevarat.

Zambesc,crezand ca al meu gand
Se-ndreapta catre tine
Si sper din suflet,puiul meu
C-acolo ti-e mai bine.

Zambesc,crezand ca intr-o zi ,
Cum noi am fost odata,
Voi fi din nou copilul meu
De tine imbratisata.


      Nuti Ignat

18 mai 2012

17 mai 2012

Depresia, combătută pe cale naturală


Depresia este adesea asociată cu simptome de tristeţe, oboseală, durere, insomnie şi nemulţumire. Medicaţia nu este întotdeauna soluţia necesară pentru combaterea acestei stări. Potrivit specialiştilor citaţi de AssociatedContent, gândirea pozitivă, alimentaţia corespunzătoare, exerciţiile fizice şi efectuarea unei activităţi plăcute în fiecare zi, ne garantează o stare de bine.
Deşi pare greu de crezut, gândirea pozitivă face minuni. Depresia este acompaniată de regulă de gânduri negative. Din acest motiv, pentru a combate depresie este nevoie în primul rând de eliminarea tuturor gândurilor negative. Învăţaţi să vă recunoaşteţi calitaţile şi abilităţile, nu numai defectele. De asemenea, înveseliţi-vă ziua citind diferite cărţi sau găsind citate care să vă inspire să gândiţi pozitiv. Formaţi o rutină: zi de zi, când vă simţiţi copleşiţi de evenimente, concentraţi-vă atenţia asupra voastră, asupra talentelor şi a reuşitelor voastre.
Alimentaţia joacă şi ea un rol important în tratamentul depresiei. Alegeţi alimente sănătoase, care ajută la producerea de serotonină, o chimicală care favorizează apariţia sentimentului de fericire. Alimentele bogate în omega 3 se consideră că îmbunătăţesc starea de spirit şi ajută creierul să elimine serotonină. Serotonina se găseşte în ciuperci dar şi în multe alte fructe şi legume. Ananasul, bananele, kiwi, prunele şi roşiile conţin între 3 şi 30 mg/kg de serotonină.

Activităţile fizice, leac pentru depresivi

Activităţi precum mersul, ciclismul, datul cu rolele sau joggingul nu numai că ne readuc într-o formă fizică bună, dar ne şi îmbunătăţesc starea de spirit deoarece cresc ritmul cardiac şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Potrivit specialiştilor, atunci când suntem depresivi, chiar şi o simplă activitate recreativă ne poate îmbunătăţii starea de spirit.
Prietenii apropiaţi împreună cu familia vă pot servi ca susţinători în perioada depresivă prin care treceţi. Odată ce aţi început lupta împotriva depresiei, este suficient să fiţi susţinuţi de familie şi prieteni şi să fiţi implicaţi în activităţi sociale. În acest fel, ajungeţi să vă ocupaţi timpul şi mintea cu alte activităţi şi gânduri, care vă îndepărtează de propriile supărări.
Depresia induce de multe ori sentimentul de insecuritate, de lipsă a valorii personale şi de dubii referitoare la propria persoană. De aceea, este foarte important să acordaţi atenţie propriei persoane. Răsfăţaţi-vă cu o baie cu spumant, încercaţi o nouă tunsoare sau un nou machiaj, îmbrăcaţi-vă frumos deoarece primul pas pentru a fi plăcut de cei din jur este de a vă place pe sine. Iar sentimentul de încredere în propria persoană duce la creşterea stării de spirit.

Voluntariatul, o metodă de alungare a depresiei

Oferiţi-vă voluntar într-o activitate caritabilă. Aceasta este o metodă foarte puternică de a lupta împotriva depresiei. Gesturile de binefacere nu numai că vă vor da sentimentul că faceţi ceva util dar vă vor oferi şi satisfacţia de a ajuta pe cineva şi de a vă simţi apreciat. Atunci când vă oferiţi volunat la un adăpost pentru nefamilişti, la o cantină a săracilor, la un azil de bătrâni sau la o organizaţie de susţinere a bolnavilor de cancer, întreaga perspectivă asupra vieţii vi se va schimba, iar problemele voastre vi se vor părea insignifiante.



15 mai 2012

Lumea de arici


Cand pletele-mi danseaza
Pe-a vantului cantare,
In juru-mi lumineaza
A pasilor carare.

Stangace,cu pasi mici
Ma las acum purtata
Spre lume, de arici
Ma vad inconjurata.

Si vai cat ma mai doare
A lor intepatura,
Venita intr-o doara
Ca pe o gluma buna.

Daca nu esti atenta,
A lor cautatura
Durere-ti da…latenta,
Ramane-o crapatura.

Si nu mai poti nicicand
Oricat te-ai stradui,
Sa cauti reparand
Dorul a-mpaciui.

Cu mult mai multa grija
Pasind pe o carare,
Te feresti de-a lor mreaja
Ce prind pe fiecare.

Acum cand esti trecuta
Prin dor si nenoroc,
Inaintezi tacuta,
Nu le raspunzi la joc.

Poate te lasa-n pace
Si prind un altu-n cale.
Tu cu-a ta carapace
De drum iti vezi agale.

13 mai 2012

In amintirea celor dragi care ne-au parasit





In miscarea lui timpul a tarat dupa el secundele,minutele…anii…Si chiar daca nu vrem sa acceptam a numarat pentru noi patru ani…patru ani de la ziua aceea insorita de mai cand ai plecat zambind ,spunandu-mi sa stau linistita ca te vei intoarce repede…
Pentru noi cei ramasi au fost ani de chin,de dor ,de liniste aparenta si furtuni iscate de nicaieri,de sentimente ce nu pot fi controlate sau stapanite si mai ales sterse…Ani in care am asteptat sa te intorci ,apoi am invatat cum sa lupt cu viata fara tine si intr-un final am acceptat ca nu ai sa mai vii…ca esti aproape de mine si totusi atat de departe si vom ramane asa pana in ziua cand voi nimeri si eu cararea ce duce catre tine…
Sa ne rugam astazi pentru iertarea si odihna sufletelor lui Madalin-Valentin,Ecaterina-Gina si Stefan care au pornit impreuna ghidati de lumina catre o lume mai buna unde nu mai este durere,nici intristare,nici suspin…
Dumnezeu sa va odihneasca in pace!

12 mai 2012

LOVITURA



Privind in fata spre lumina
Nu stiai unde te-ndreptai
Si ca-n curand avea sa vina
Ceva ce nu te asteptai.

Si in tacerea din prejur
Doar gandurile se auzeau.
Soseaua dreapta ca un snur,
Nu au stiut ca rataceau.

Uimiti priveau ce li se-ntampla,
Se agitau tot explicand
Ca vina e atat de simpla:
Un altul a venit,lovind!

Si-mi povesteai cu-nfrigurare
Ceva ce nu mai auzeam.
Plin de durere si mirare
De ce nu te intelegeam?

Si lacrimi cum lasam sa curga
Cand tu esti viu si-ngrijorat?
De ce inalt spre cer o ruga
Cand tu de aici nu ai plecat?

Mirat de comportarea mea,
Cu ceilalti doi te lasi purtat
Pe un drum ce duce undeva…
Acolo, unde te-ai rugat.

10 mai 2012

MAI ESTE TIMP SĂ MĂ CUNOSC


De ţi-am adus numai tristeţi,
Aş vrea să ştii… nu am dorit!
Sau lacrima-ţi din care-nveţi,
Când nu ţi-am şters, căci m-am grăbit.

De nu ţi-am luminat mâhnirea,
Tu suflete, nu sta pe gânduri!
Eu ţi-am dorit doar fericirea,
Dar tu, mă iartă printre rânduri.

De n-am simţit când voiai pace
Şi te îngreunam vorbind…
Acuma glasul meu îmi tace,
Citindu-te numai simţind.

De-ai vrut să fii în calea mea
Şi te-am expediat cu grabă…
Tu iartă-mă că am fost rea,
Dar fii tu bun ca raza albă.

De m-am gândit numai la mine
Între momentele ca plumbul,
Vreau să mă crezi că doar pe tine
M-am rezemat să-mi alini gândul.

De fost-au ceasuri repetate,
Când în dureri mă adunam,
Luându-te la rost cu toate,
Tu iartă-mi, căci eu sufeream...

vol. SACSP (2007)
autor ADINA-CRISTINELA GHINESCU

9 mai 2012

Unghere catranite


In suflet ticsite sunt azi tristeti
Draperii lungi,cernite.
Ascund amintirile din alte vieti
Ce prin unghere stau catranite.

In bezna tot caut un vechi tablou
Ce zace si el pe undeva.
Strig si-mi raspunde doar un ecou,
Sa mi-l gaseasca as vrea,cineva…

Si pasii ma poarta prin acel intuneric,
O liniste grea ma apasa…
Doar uneori cate-un ras coleric
Zguduie bezna ramasa.

Culoare nu poate acum sa mai fie
Tabloul sta prafuit,
Intr-un ungher din sufragerie
Din suflet pe veci rapit.

Valurile timpului

8 mai 2012

Ziua Părinţilor de Îngeri



Organizaţia E.M.M.A. Eternul Miracol MaternaAlinare, vă invită duminică, 27 mai, de la 17:30, lacea de a cincea ediţie  evenimentului “Ziua Părinţilor de Îngeri” - singurul eveniment din România, de comemorare a copiilor plecaţi prea curând din această lume.
Aşadar, şi în acest an, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, Parinţii de Îngeri, apropiaţii acestora şi simpatizanţii E.M.M.A.,vor aprinde lumânări şi vor înălţa la cer baloane coloratesimultan, în 15 oraşe din România şi în 5 oraşe din afara ţării, respectiv în Anglia (Londra, Harlow (Essex)), înFranţa (Jossigny si Bastia) si in Spania (Toledo)!
Încercăm, şi în acest mod, să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie, indiferent de circumstanţele care au marcat această tragedie, deoarece niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva! O vorbă bună spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii.


7 mai 2012

Guitarrada


Sambata 5 mai 2012, a avut loc la Giurgiu in sala de spectacole a Centrului Cultural Local “Ion Vinea” spectacolul sustinut de elevii clasei de chitara clasica "GUITARRADA".
Multumim realizatorului acestui spectacol,domnului profesor Ernest Mihai Dicu care cu multa rabdare insufla in sufletele copiilor dragostea pentru acest instrument .

6 mai 2012

Floare mandra


Pe o coala alba de hartie
Astern a mele ganduri,
Pentru cea care o sa -mi fie
Ca o sora, dorindu-mi.

Caci mai veni o zi in an
Cand toti aniversau
O floare mandra de sofran
Careia ii urau:

O viata plina de lumina
In zambet sa o tina,
Iar bucuria ce-o sa vina
Sa ii fie stapana.

Si viata sa-i ofere-n dar
Doar clipele frumoase,
Sa aiba un cer fara nor
Si zile luminoase.

Trimit si eu pe al meu gand
Sa-ti dea o-mbratisare,
Din inima acum dorind
Noroc in a ta cale.

3 mai 2012

EL si EA


E ziua cand in lume
Este o sarbatoare.
Si-as vrea a tale glume
S-aud in gura mare.

In ale mele brate
Sa pot imbratisa
Azi ,doua flori marete
Ce sunt un EL si o Ea.

Cu dragoste privind
Pe rand la fiecare,
Sa pot ma vad dorind
A face o urare.

Zambesc la al meu gand,
Ma-mbat de fericire.
Dar dorul azi lovind
Priveste cu uimire.

Caci bratele-mi sunt goale
De El care-a plecat.
Si-o Ea ce sta a jale
Departe –ntr-un regat.

Si singura acum
Cu ochii catre stele,
Le rog ca-n a lor drum
Sa va bucure ele.

Si daca voi in drum
Zambiti a fericire
Sunt si eu ca un fum
Plutind a stralucire.

In amintirea celor dragi care ne-au parasit



Azi 3 mai Gabi Sorin implineste 24 ani,LA MULTI ANI scumpule,acolo printre ingeri,toti te iubim si esti non stop in inimile noastre.Asa cum esti aici in poza cu mine,asa te poarta matusa in amintire pt toata viata...frumusetea noastra...nici nu stiu cand au trecut 10 luni,asa repede trece timpul...sa treaca...asa venim mai repede sa fim iar impreuna!!

2 mai 2012

In amintirea celor dragi care ne-au parasit



In aceasta dimineata inca o mama a plecat pe drumul catre cer,lasand pe pamant un fiu greu incercat in aceste momente,cu sufletul plin de lacrimi si durere.
Dumnezeu sa o ierte pe Maria si sa o aseze alaturi de ingerii sai!

A vietii aripa


Cand sufletu-ti plange a jale,
Esti singur de toti uitat.
Doar cel ce-a plecat se pare
De tine era legat.

S-a intamplat ca-ntr-o clipa
Sa te trezesti ingropat,
Chiar daca a vieti-ti aripa
Te tine inca legat.

Si bantui printre ruine
Ce-si tes povesti de dor,
Un fir de ata te tine
Cand tu te-ai vrea calator.

Peretii spre tine apasa
Si linistea rasuna in jur,
In casa acum ramasa
Privesti de jur imprejur.

Straina acum ti se pare,
Pana si ea te-a tradat,
Nu iti mai da alinare
Rade de-al tau oftat.

Si ai vrea sa inveti sa fii singur
Sa mai poti inca a respira,
Dar nu e de bun augur
Si nu te mai poti bucura.

Te-ai resemnat sa ii bantui
Pe cei care te-or suporta
Si ti-or citi printre randuri
Ce grea este de-acum viata ta.

1 mai 2012