18 ianuarie 2010

APROAPELE TAU


In permanenta supraestimezi importanta aproapelui tau in viata ta.Pe de-o parte vrei sa-l invinuiesti pentru toate problemele tale si sa-l crucifici,cum m-ai crucificat pe mine.Pe de alta parte,vrei sa-l ridici pe un piedestal si sa-l preaslavesti,asa cum ma preaslavesti pe mine.
Cu toate acestea .Iti vine foarte greu sa-l tratezi pe aproapele tau ca pe un egal.Cand ti-am cerut sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti,ti-am dat o regula foarte simpla pe care s-o urmezi in tot ceea ce faci.Din nefericire daca nu te iubesti pe tine insuti,nu prea o sa reusesti sa-l iubesti pe aproapele tau.
A invata sa te iubesti pe tine insuti si a invata sa-ti iubesti aproapele,merg mana in mana.
Nu poti sa-l iubesti pe semenul tau si sa te urasti pe tine insuti,sau sa te iubesti pe tine insuti si sa-l urasti pe semenul tau.
Sentimentele fata de aproapele tau oglindesc,pur si simplu,sentimentele fata de tine insuti.
Asa stand lucrurile,interactiunile cu aproapele tau te ajuta sa vezi ceea ce trebuie sa ierti in tine insuti.
A-l ierta pe aproapele tau pentru greselile lui fata de tine il ajuta numai in cazul in care acesta il face capabil de a se ierta pe el insusi.
Tot asa, a primi iertarea aproapelui tau pentru greselile tale fata de el te ajuta numai in cazul in care acesta te face capabil de a te ierta pe tine insuti.
A primi iertare din partea altora este un lucru necesar,numai in masura in care tu crezi ca este.Daca asa crezi-cum cred de altfel,majoritatea oamenilor-e important sa te impaci.
A le cere iertare altora demonstreaza ca esti gata sa te razgandesti in privinta celor intamplate.
Acesta este un prim pas important in proces.
Nu face ,insa, greseala de a da aproapelui tau”puterea” de a te ierta.
Asta plaseaza puterea in afara ta,acolo unde ea nu poate fi niciodata.
Cere-I iertarea,dar-daca el ti-o refuza-sa nu presupui ca nu vei fi niciodata iertat.Dimpotriva ,esti intotdeauna iertat.
Cei care refuza iertarea, si-o refuza doar lor insisi.
Atunci cand il condamni pe aproapele tau,poti fi sigur ca nu pe el il condamni,ci o parte din tine insuti de care ti-e rusine si pe care nu ai acceptat-o.Faptul ca descoperi niste neajunsuri la aproapele tau nu te poate face sa te simti mai bine-intrucat acesta doar agraveaza propria ta senzatie de nevrednicie.
Nici dreptatea ,nici mantuirea nu se dobandesc atacandu-ti semenul.Te rog sa intelegi aceasta,exact asa cum ti-o spun.Fiecare cui pe care il bati in palma semenului tau te tine pe tine pironit pe cruce.



Paul Ferrini-Iubire fara conditii

http://www.scribd.com/doc/17231832/Ferrini-Paul-Iubire-Fara-Conditii

Niciun comentariu: