22 aprilie 2010

Cum sa construim relatii bune cu ceilalti

"Cat de departe ajungi in viata depinde de cat de bland esti cu cei tineri,cat de milos esti cu cei in varsta,cat de empatic esti cu cei in necaz,cat de tolerant esti cu cei slabi si cei puternici.Pentru ca, la un moment dat in viata ta, si tu vei fi in locul lor."
George Washington Carver



Exista cinci chei pentru a dezvolta relatii exceptionale cu ceilalti:
1. SMERENIA:Nimic nu indeparteaza oamenii mai mult decat mandria si aroganta si nimic nu ii atrage mai mult decat modestia si sinceritatea.
2. RABDAREA:Asa cum avem adesea nevoie ca ceilalti sa fie rabdatori cu noi,trebuie sa ne amintim Regula de Aur si sa facem la fel pentru ei.
3. EMPATIA:Cand invatam sa iesim din tiparele personale si sa ne punem in locul altcuiva,incepem sa simtim ce simte celalalt.Acesta este fundamentul comunicarii bune si al relatiilor reusite.
4. DARUIREA:Cand ne pasa in mod sincer de alti oameni,le oferim tot ce avem mai bun.Ii ascultam,facem tot ce putem ca sa ii intelegem,ii ajutam,si scoatem tot ce este mai bun in ei.
5.IERTAREA:Toate relatiile,chiar si cele mai bune,au si probleme.Sa dai vina pe celalalt nu este o solutie-dimpotriva,asta face ca lucrurile sa se inrautateasca.Iertarea este solutia-vindeca,reface si intareste relatiile pretioase.


Hal Urban-Alegeri care iti scimba viata

6 comentarii:

corina spunea...

Cu aceste "chei"ma lupt si eu zilnic ca sa le deschid dar nu stiu parca pe zi ce trece sunt tot mai grele de deschis.Cand imi propun sa slujesc astazi celor din jur imi vine somnul si nu ma simt bine....Vai de mine....

mariperijoc spunea...

Lupta este grea Corina,Dumnezeu sa ne ajute!

Angela Ribus spunea...

Iti multumesc, Mari. Aveam nevoie de aceste cuvinte. Au venit la fix.

O imbratisare calda pentru tine.

mariperijoc spunea...

Multumesc pentru imbratisare,m-a facut sa ma simt mai bine...

Anonim spunea...

Daca toti ar tine cont de aceste reguli ar fi numai pace si armonie..e...

mariperijoc spunea...

Din nefericire uitam de aceste reguli...Multumesc de vizita!