5 iulie 2012

Puterea unei imbratisari

Este bine dovedit ca toti avem nevoie de contactul fizic cu cei dragi. Imbratisarea este forma cea mai importanta de transmitere a aceste miraculoase calduri umane.
Cand ne atingem intr-o imbratisare afectuoasa, ne invioram intens simturile si reafirmam incredere in propriile sentimente.
Deseori nu gasim cuvintele potrivite pentru a exprima ce simtim, acea imbratisare este coplesitoare. Alteori nu indraznim sa spunem ce simtim. ori din timiditate, ori ca sentimentele ne tulbura si in acest caz imbratisarea isi dovedeste amploarea.

Imbratisarile pe langa senzatia de bine ce ne-o lasa, alina durerea, depresia si anxietatea. Provoaca stimulari psihice si fiziologice pozitive, la cel ce imbratiseaza precum si la cel imbratisat . Este o comuniune intensa de bine ce se transmite de la unul la altul.

Este important de stiut: imbratisarile prin aceasta ampla manifestare afectuoasa in compania semenilor, sunt chiar necesare pentru dezvoltarea personalitatii.

Oamenii de stiinta, in urma multor studii, au ajuns sa redescopere ceea ce mamele stiu de mult timp si anume ca o imbratisare tandra aduce mai mult bine decat un tratament pe baza de medicamente, deoarece atingerea iti amelioreaza durerea.


http://suntsanatos.ro/spiritualitate/puterea-unei-imbratisari.html

3 comentarii:

Lili spunea...

Ooo,cata valoare poate avea o imbratisare(chiar si virtuala)atunci cand o dam sau o primim neconditionat!!!
O imbratisare sincera spune cat o mie de cuvinte ...si pentru ca nu pot trai fara imbratisarile voastre virtuale, va trimit si eu acum o mie de imbratisari !...

Narcisa spunea...

Bine spus,o imbratisare din suflet face mult mai bine decat niste cuvinte...uneori si spuse aiurea,prefer imbratisarea,mama imi spunea mereu ca am un stil al meu de a imbratisa omul de il fac sa planga...ca am ceva in imbratisarea mea...am oferit-o mereu cand cineva a avut nevoie,dar eu nu am avut parte...mi-as fi dorit atat de mult sa ma tina cineva in brate...sa ma lase sa plang si sa nu spuna nimic...offf,la fel ca dna.Lili spun ca fara voi nu as putea trai,va imbratisez!

Steliana spunea...

Sigur te ajuta mult sufleteste o imbratisare sincera fie ea si virtuala ,din pacate cei de langa noi
nu prea o fac .