4 ianuarie 2014

Sa ne rugam...



Rugaciune la moartea unui prieten

 Doamne, Doamne, Creatorule si Ziditorule a toate, Cel ce ai pus in sufletul omenesc puterea dragostei ce leaga inimile apropiate si ne-ai dat noua, ca pe o sete, trebuinta de a ne cauta semeni, spre a ne impartasi aceleasi ganduri si simtiri, insuti Tu, Preabunule Doamne, cauta cu indurare spre durerea grea care-mi framanta astazi fiinta, ca si oarecand durerea care a lovit pe proorocul si imparatul David care, la stirea mortii prietenului sau Ionatan, astfel jelea: "Munti din Ghilboa! Nici roua, nici ploaie sa nu cada peste voi! Cum au cazut vitejii in mijlocul luptei ?! Cum a murit Ionatan pe dealurile tale, ma doare de tine, frate Ionatane! Tu erai placerea mea, dragostea ta catre mine era uimitoare!".

 Asculta Doamne, rugaciunea pe care eu, smeritul, Ti-o inalt din inima curata, dar franta de durere, precum ai ascultat rugaciunea Fiului Tau si Mantuitorului nostru. Care venind in Betania si afland mort pe prietenul Sau Lazar, S-a intristat cu duhul si-l plangea in fata iudeilor, care vazandu-L au grait: "iata cat il iubea de mult!". Da, Doamne, sufletului robului Tau Marin , iertare pacatelor cate ca un om, cu stiinta sau fara stiinta, a savarsit in aceasta viata si-l asaza pe el in cortul dreptilor si sfintilor care din veac au placut Tie,- ca Dumnezeul milei si al indurarilor esti si binecuvantat in vecii vecilor. Amin!


http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/rugaciune-moartea-unui-prieten-72594.html

9 comentarii:

mariperijoc spunea...

M-am trezit dimineata cu gandul la Lili,acum cateva zile imi lasase un mesaj in care imi spunea ca sotul ei a suferit un infarct.Ma intrebam cum se mai simte,ce face,pentru ca mai tarziu deschizand FB sa vad mesajele de condoleante pe pagina ei...Inca nu imi vine sa cred,mai sper sa fie o neintelegere...sa nu fie adevarat...
Astazi am ramas fara cuvinte,pentru ca stiu....indiferent ce as spune nu pot sa o ajut pe Lili in niciun fel,nu pot sa sterg durerea ei din suflet...Sa ne rugam pentru cel plecat si pentru ea....Dumnezeu sa il ierte!Dumnezeu sa iti dea putere!

O rugaciune si o candela aprinsa in casa mea pentru sufletul celui plecat

Nuti spunea...

Dumezeu sa-l odihneasca in pace si sa-l reuneasca cu fiul sau!Sunt trista..ma gandesc la Lili...of!!putere!!!

Narcisa spunea...

D-zeu sa-l odihneasca in pace.....am ramas fara cuvinte,imi imaginez durerea din sufletul doamnei Lili,offff

Adriana spunea...

Of Doamne Dumnezeule! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ,iar lui Lili sa-i dea putere sa treaca peste asemenea durere...

mariperijoc spunea...

Sunt alaturi de tine Lili,in gand si rugaciune.Dumnezeu sa il ierte pe Marin si tie sa iti dea putere!

Karmen Karmen spunea...

Doamna mea draga si trista,multa putere va doresc,sunt cu sufletul alaturi de dumneavoastra!Dumnezeu sa-l ridice in imparatia lui pe sotul dv.Va imbratisez cu mult drag!

mariperijoc spunea...

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace pe Marin!Si tie draga Lili sa iti trimita aproape oameni care sa te sustina si ingeri care sa iti dea putere.Sunt cu sufletul si cu gandul langa tine

Lili spunea...

Multumesc,multumesc din tot sufletul pentru gandurile voastre!

mariperijoc spunea...

Nu ai pentru ce sa ne multumesti Lili.Nu putem fi langa tine fizic(desi ne-am dori sa fim)dar suntem zilnic cu gandul sau rugaciunea alaturi.Stiu ca nu pot sterge ce simti dar sunt aici si te ascult...plang si ma rog impreuna cu tine.Dumnezeu sa iti dea putere!