8 decembrie 2012

De sarbatori si in zilele speciale.....


Ce spuneti de noi obiceiuri in familie?

E posibil ca toate acele cadouri stralucitoare, sosetele «atarnate de semineu», sa va intristeze si sa va faca sa plangeti, in loc sa va inveseleasca. Craciunul poate fi foarte dureros si poate ar fi bine sa schimbati cate ceva. Puteti alege un moment diferit al zilei pentru a deschide cadourile.
Daruiti ceva unei persoane speciale :O familie a cumparat o intreaga tinuta: costum, camasa, cravata, chiar si lenjerie intima, toate avand masura tatalui lor si le-au daruit in memoria acestuia, unei persoane de la un adapost din orasul lor.
Cei mici pot dori sa agate de semineu/la geam/la usa o soseta pentru cel drag. Puneti inauntru mesaje despre anul care tocmai a trecut, daruri facute in casa si o dorinta speciala de Craciun.
Daca puneti si flori proaspete langa celelalte daruri, puteti sa le duceti mai tarziu la cimitir, sau puteti sa le presati intr-o carte pentru dupa sarbatori.
Optiunile sunt nenumarate. Daca simtiti, puteti sa incepeti noi obiceiuri de Craciun, sa pastrati unele din cele vechi si sa faceti tot ce va sta in putinta sa creati o atmosfera placuta si fericita pentru sarbatori.
Copiii, inclusiv cei cu disabilitati, adora sa faca ceva fizic. Astfel, se simt mai puternici, facand parte din tot ceea ce se intampla. Actiunea ii ajuta sa aiba sentimentul de control atunci cand se simt neajutorati.
Fiti activa, confectionand felicitari pentru prieteni. Confectionati una in memoria celui drag si lasati-o sub bradul de Craciun, pe pervaz, langa lumanari, sau in soseta, langa celelalte daruri.
Confectionati impreuna o coronita pentru a o duce mai tarziu la cimitir.
Decorati coronita cu desene, scrisori, felicitari, jucarii, clopotei, orice are semnificatie pentru dumneavoastra.
Incepeti un puzzle la inceputul lunii. Vedeti daca il puteti termina pana la sfarsitul lunii. Acesta este un timp excelent pentru copii sa se deschida si sa vorbeasca.



http://www.organizatiaemma.ro/node/726

Niciun comentariu: