6 februarie 2013

CAMPANIA DE INFORMARE ŞI SPRIJIN “FEBRUARIE – LUNA CELOR ÎNDRĂGOSTIŢI DE UN ÎNGER”



SCOP CAMPANIE: În premieră în România, facem informare publică despre problemele cu care se confruntă persoanele care rămân văduve (de tinere) şi despre căile prin care pot fi sprijinite să îşi regăsească locul în societate.

NEVOIE: La momentul februarie 2013, peste 50.000 de femei şi bărbaţi români sub 60 de ani trebuie să înveţe cum să trăiască după moartea partenerului de viata. Ei parcurg (deseori singuri) o criză majoră de identitate, izolare, îmbolnăviri, multe responsabilităţi noi. Luna februarie, cu Sfântul Valentin şi Dragobete (cadouri şi declaraţii, excursii romantice în toate mass-media) înseamnă chin pentru cei care iubesc un înger, pentru că ei nu îl vor mai săruta, îmbrăţisa şi simţi mângâiere, cere ajutor la cumpărături ori cu cei mici, şopti şi auzi “Te iubesc!” niciodată.

Ce cuprinde programul de sprijin dedicat celor îndrăgostiţi de un înger:
Toţi cei interesaţi trebuie doar să completeze un scurt formular, disponibil pe site-ul www.existaviatadupadoliu.ro sau să sune la 0745.55.66.02 şi vor fi informaţi despre :
  1. Un set de materiale (self-help): exerciţii terapeutice, poezii, poveşti ale altor văduvi, pliant. 
  2. Webinar live pe 9 martie 2013 – “Mi-e dor de soţul meu / soţia mea – abordări terapeutice
  3. Întâlniri cu un psihoterapeut faţă în faţă sau pe internet (Skype)
  4. Întâlniri de sprijin cu alte văduve şi văduvi, atât online, cât şi la biblioteca publică din oraş.
  5. Tabăra de sprijin pentru văduve (doar femei) - 26-29 aprilie 2013, Predeal.  
Serviciile sunt gratuite în limita fondurilor existente din donaţii, 2% şi sponsorizări.
Demersul este inspirat de: www.campwidow.org, http://www.careforthefamily.org.uk/wysweekend, http://www.wayfoundation.org.uk


Asociatia "Exista viata dupa doliu"

4 comentarii:

mariperijoc spunea...

Dupa cum stiti ieri am facut un pas catre visul meu de a intalni persoane alaturi de care am impartasit virtual ganduri,lacrimi si dor.
Intalnirea mi-a adus o mare bucurie sufleteasca,m-am simtit ca intr-o familie,am simtit ca fac parte de acolo,ca in sfarsit cineva ma accepta asa cum sunt,ca imi accepta noul statut.
De aceea stiu ca initiativa Asociatiei "Existra viata dupa doliu" de a aduna in acelasi loc vaduve alaturi de terapeuti este minunata.Mi-ar fi fost de mare ajutor ca aceasta asociatie sa fi existat cu cativa ani in urma cand am avut si eu mare nevoie.
Pe viitor se doreste a se organiza astfel de intalniri cu persoane din toate "categoriile de pierderi".Doamne ajuta ca acest vis al Mihaelei Vlad si al celor din echipa ei sa devina realitate,sunt multi care au nevoie de acest sprijin si care il apreciaza cu adevarat.

Astept inca dragele mele sa va intalnesc pe toate personal,sa va imbratisez si sa va multumesc pentru ca ati aparut in calea mea

Narcisa spunea...

Ma bucur pt voi,o initiativa foarte buna ce va ajuta multe persoane indurerate,Doamne ajuta!si eu visez la ziua cand te voi putea strange in brate...

Adriana spunea...

Da intradevar,o initiativa buna.Cred ca este foarte bine sa vb. cu oameni care au aceasi durere ca si tine.De multe ori nu te intelege nimeni...si e greu...foarte greu...Sper si eu sa ne intalnim intr-o zi.Va pup.



Lili spunea...

Fiecare zi a ta Marilena in care esti bine ,fiecare vis implinit care iti aduc in suflet bucurie si alinare,sunt dovada ca Vali te vegheaza si te sprijina de acolo ,de Sus!
Te imbratisez si ma bucur impreuna cu tine pentru bucuriile tale!