29 martie 2012

Puterea de a merge mai departe

Ne întrebăm mereu de ce unii oameni reuşesc să treacă mai uşor peste probleme. Nimeni nu este imun la ele, doar că unii par să le facă faţă mai uşor.

Toţi avem momente bune şi rele în viaţă. Fiecare persoană reacţionează în mod diferit. Unii reuşsesc să treacă foarte uşor peste orice problemă cu zâmbetul pe buze, nu îşi pierd încrederea în ei, în ceilalţi, în ziua de mâine, rămân mereu optimişti. Şi de partea cealaltă sunt cei care la cel mai mic eşec, cedează, abandonează şi nu reuşesc să se adune şi să meargă mai departe. Nu mai găsesc lumina de la capătul tunelului.

Este foarte important ca atunci când ai o problemă să nu devii pesimist, să încerci să vezi partea bună a situaţiei, să nu abandonezi şi să cauţi putere să te ridici şi să mergi mai departe. Chiar dacă uneori toate te copleşesc, chiar dacă ai senzaţia că toate doar ţie ţi se întâmplă, te înşeli. Toţi trecem prin diferite încercări în viaţă, mai grele sau mai uşoare, dar fiecare cu un rost.

Nu toţi ştim cum să trecem peste o problemă. Şi atunci este important să învăţăm. De ce? Atât ca să ne putem ajuta pe noi înşine, cât şi pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru.

Şi totuşi de unde să îţi iei putere să mergi mai departe? Încearcă să fii optimist şi să zâmbeşti. Trebuie să ai încredere în tine. Învaţă să iei lucrurile pe rând. Dacă ai rezistat până acum, cu siguranţă vei face faţă unei noi zile. Trebuie să ai încredere în ceea ce poţi să întreprinzi, în ceea ce eşti. Încearcă să ai în jurul tău oameni optimişti, prieteni pe care ştii că te poţi baza.

Trebuie să speri. Trebuie să lupţi. Trebuie să mergi mai departe.


Mihaela Nistor

http://www.cenusadetrandafir.ro/puterea-de-a-merge-mai-departe

6 comentarii:

Narcisa spunea...

Acest comentariu vine ca un balsam pt sufletul meu...exact ceea ce trebuia sa aud...multumesc Mari,multumesc Mihaela...va imbratisez.

Steliana spunea...

Noi ,macar noi, cele care traim
propria experienta trista,trebuie sa luptam impreuna pentru cei ce sufera sa fim deschise catre celalalt, sa ne manifestam grija pentru sufletul lor sa-i adresam un cuvant de compasiune,
sa-i daruim un strop de iubire fara nicio rasplata si asa impreuna putem
indulci un strop suferinta.

Corina spunea...

Puterea de a merge mai departe o gasim in noi..ea nu vine imediat ci cu timpul..si sunt sigura ca toate suferintele noastre ne-au schimbat in bine.

NUTI spunea...

Puterea de a merge mai departe ,in orice situatie dificila ,exista in noi,asa cum spune si Corina...
Depinde de vointa noastra ,a fiecaruia sa speram si sa credem ca exista o rezolvare in toate...Insa
o pierdere prea mare si o suferinta de genul pierderii celor dragi,ne darama la pamant si cu greu mai gasim puterea sa mergem mai departe,dar pana la urma "tarandu-ne",apoi'"in genunchi"apoi incet incet...cu pasi strambi ,dar increzatori in Dumnezeu ,incercam sa mergem mai departe...

Anonim spunea...

usor de zis.... greu de realizat

mariperijoc spunea...

Este greu de realizat dar cat ramanem pe aceasta lume suntem datori a lupta.Dumnezeu sa ne dea putere!