30 martie 2012

Un interesant fragment din "Acasa cu Dumnezeu"--de Neale Donald Wasch.

Sa fim clari.Nu exista iad.pur sisimplu nu exista asemenea loc.Stiu ca aceasta este intrebarea tuturor timpurilor:Ce se petrece dupa moartea noastra?Dar a trebuit sa intreb direct si sper ca imi vei da un raspuns direct.
O voi face .Sigur ca iti voi spune .Dar nu va fi un raspuns scurt.Nu va fi:"pai,vei merge ori in rai ,ori in iad,depinde ce fel de viata ai dus".
Nu-ti pot da un raspuns de o singura fraza la o asemenea intrebare.
Nu,va trebui sa lasi asta in seama Bisericii.
Fara comentarii.
Deci ...raspunsul tau?
Da-mi voie sa incep spunand ca exista un lucru care va fi la fel pentru toti,iar acela este faptul ca moartea va fi traita in ceeea ce ati numi stadii,sau faze-iar primul stadiu este acelasi pentru toata lumea.
In stadiul unu ,in momentul mortii voastre veti trai ca experienta ,instantaneu ,faptul ca viata continua.Aceasta se va intampla la fel pentru toti.Poate fi o perioada scurta de dezorientare,pana ajungeti sa realizati ca nu mai sunteti in corpul vostru ,ci ca acum sunteti separati de el.
Curand veti ajunge sa intelegeti ca desi ati "murit",viata voastra nu s-a incheiat.In acest moment,veti intelege si veti trai plenar ca experienta-poate pentru prima data -ca nu sunteti corpul vostru;ca un corp este ceva ce puteti avea ,dar nu ceva ce sunteti.Imediat veti trece in stadiul 2 al mortii voastre.Iar aici se diferentiaza caile individuale.
In ce fel?

Daca sistemul de credinte pe care l-ai imbratisat inainte de a muri include certitudinea ca viata continua,odata ce pricepi ca ai murit vei sti imediat ce se petrece si vei intelege.Al doilea stadiu va fi, atunci ,a trai ca experienta ceea ce crezi tu ca se petrece dupa moarte.Aceasta traire va fi instanaee.
Daca ,de exemplu,crezi in reincarnare,poti trai experienta momentelor din vieti anterioare,din care nu ai amintiri constiente.
Daca tu crezi ca vei fi invaluit in imbratisarea unui Dumnezeu care iubeste neconditionat,aceea va fi experienta ta.
Daca tu crezi intr-o zi a judecatii ,sau in vremea Bilantului,urmata de paradis sau condamnare pentru eternitate.....
Da ,spune-mi ,ce se petrece atunci?

Exact ce te astepti.De indata ce treci prin stadiul unu al mortii si realizezi ca nu mai traiesti intr-un corp,vei trece in stadiu doi si vei trai experienta de a fi judecat,exact asa cum ti-ai imaginat ca va fi-iar judecata se va dovedi ca este exact asa cum ti=ai imginat ca ar fi.
Daca ai murit crezand ca meriti raiul ,il vei trai imediat ca experienta,iar daca ai crezut ca meriti iadul,vei trai imediat ca experienta.Raiul va fi exact cum ti-ai imaginat ca ar fi-la fel si iadul.Daca nu ai nici o idee despre caracteristicile lor,le vei inventa pe loc.Apoi aceste locuri vor fi create in acel mod pentru tine ,instantaneu.Poti ramane in aceste experiente ,cat timp doresti.

Pai atunci pot sa ma trezesc in iad!

Sa fim clari.Iadul nu exista.Pur si simplu nu exista asemenea loc.De aceea nu ai cum sa te duci acolo.
Ei bine...poti sa creeezi un ''Iad" personal pentru tine insuti,daca alegi asta,sau daca tu crezi ca asta meriti?Da,poti.Deci poti sa te trimiti pe tine insuti in "iad",iar acel "iad" se va dovedia fi exact asa cum iti imaginezi sau cum simti nevoia sa fie-dar,nu vei sta acolo nici un moment mai mult decat alegi tu sa ramai.

E cineva care ar alege sa stea acolo vreun pic?

N-o sa-ti vina sa crezi ! Multi oameni traiesc intr-un sistem de credinte,care spune ca ei sunt pacatosi si trebuie sa fie pedepsiti pentru greselile lor,--si astfel vor ramane,de fapt in iluzia lor de "iad",crezand ca asta este ceeea ce merita,asta este ceea ce primesc,ca asta este ceea ce ei trbuie sa faca.
Nu va conta oricum ,pentru ca ei nu vor suferi deloc.Se vor observa doar pe ei insisi de la distanta si vor vedea ce se petrece---ca si cum ar primi un film de instruire.

Daca nu este suferinta atunci ce se petrece?

Suferinta---dar nu vor suferi deloc.

Poftim?

Ce se petrece este ca ei par sa sufere,dar acea parte din ei care priveste nu va simti nimic.Nici macar tristete.Pur si simplu ei vor observa.

Dar cei care si-au creat singuri un "paradis"?Vor intra ei vreodata in stadiul trei?

Pana la urma da.Toti isi vor reaminti ca ei si-au creat experienta" raiului "lor,pentru a-si reaminti--apoi vor intelege acelasi lucru pe care l-au inteles la sfarsitul vietii lor pamantesti.

Ce anume?

Ca nu mai este nimic de facut.
Si prin urmare vor merge mai departe.
Vor merge mai departe.In stadiul trei al mortii.Dar inca nu vreau sa descriu acest stadiu.Mai intai sa vedem alte cateva posibilitati de ''stadiu doi" pentru tine.

A,bine.ca de exemplu?

Poti fi unul dintre cei care mor nefiind siguri daca viata continua,in vreun fel ,dupa moarte.

A,da, inteleg.Ei bine si ce se petrece atunci?

Vei fi derutat si nesigur de ceea ce se petrece,iar aceatsa te va face sa abordezi ,tot ceea ce se intampla,intr-un mod cu totul diferit.Vei realiza ca tu nu esti corpul tau ,ca esti "mort" (asta li se intampla tuturor in stadiul unu) dar odata ce nu esti sigur ce urmeaza---sau daca urmeaza ceva--- e posibil sa petreci mult timp incercand sa-ti dai seama cum sa "mergi mai departe".

Voi avea vreun ajutor?

Tot ajutorul pe care il poti accepta.
In momentele de dupa moarte,toti va veti afla in prezenta celor mai iubitori ingeri si ghizi ,si a spiritelor blande-- inclusiv a spiritului sau a esentei tuturor celor care au fost importanti pentru voi in viata.

Mama mea ,tata,fratele meu va fi acolo?

Cei pe care i-ai iubit cel mai mult vor fi cel mai aproape de tine.Te vor inconjura.
Minunat.

Prezenta celor dragi tie si a ingerilor iti va fi de un enorm ajutor,ca sa te "orientezi " si sa intelegi exact ce se petrece cu tine si care sunt "optiunile tale".

Auzisem ca ne reintalnim cu cei dragi dupa moarte si ca ei ne ajuta sa "trecem dincolo" si sunt extrem de fericit sa aflu ca este adevarat!
Poti deveni constient de prezenta unora din cei dragi ,chiar si inainte de moarte.
Inainte de a muri?

Da.Multi oameni inainte de a parasi corpul fizic ,ii anunta pe cei care se afla cu ei in camera ca ii vad pe cei dragi de dincolo,sau ca aceia au venit dupa ei.Cei prezenti in camera incearca deseori sa-i convinga pe muribunzi ca vad lucruri care nu exista-- dar ei VAD lucruri ,lucruri foarte reale,pe care insa altii nu le pot vedea,din cauza perspectivei lor limitate.Perspectiva ta se largeste imediat dupa "moarte" -si deseori chiar in momentele de dinainte de a muri.

Asta-i fascinant! Acum aproape ca faci ca moartea sa para fascinanta!

Ea ESTE fascinanta,de fapt moartea poate fi unul din cele mai fascinante momente din viata ta.Totul depinde de ceea ce crezi .Ca si in viata,in moarte vei trai ca experienta ceea ce crezi .
De exemplu ,daca nu vei trai ca experienta,prezenta acelor spirite in momentul mortii,va fi din cauza ca nu te astepti ca ele sa vina si pentru ca posibilitatea prezentei lor se afla in afara sistemului tau de credinte.Totusi ,daca macar speri ca acele prezente iubitoare vor fi acolo ,le vei percepe imediat.

Inteleg.Deci este chiar important sa-ti fie totul clar in ce priveste modul tau de a vedea moartea.

In viata ,este importantsa-ti fie totul clar cand e vorba de absolut orice.Nu doar moarte iti este influentata de ceea ce crezi ,ci si de intrega viata.

Neale Donald Wasch.

4 comentarii:

mariperijoc spunea...

Multumim lui Nuti care ne-a trimis acest fragment si de care am vrut sa va bucurati si voi.

Narcisa spunea...

Interesant....eu imi imaginez ca in acel moment sa vina mamica mea si sa ma ia de mana si sa ajungem intr-un loc frumos,sa fie flori multe,verdeata,apa,animale,ingerasi....offf,D-zeu stie ce avem rezervat fiecare.

Lili spunea...

Interesan!!Acum imi explic de ce mama inainte de a muri vorbea cu mama ei (care murise cu 20ani in urma)si noi credeam ca...."aiureste"...
Ma bucur sa cred ca Alin ma va astepta cu bratele deschise sa-mi arate Imparatia Cerului(atunci cand Dumnezeu va hotara)!

Anonim spunea...

Foarte interesant.Trebuie sa imi iau cartea neaparat.