29 ianuarie 2013

CAPCANA LUI “INCERC”

28/03/2012 · Delia Muresan · 


“Incerc” este unul din cele mai puternice cuvinte virus. Ce sunt aceste cuvinte virus? Sunt acele cuvinte care iti saboteaza inconstient dorintele si visele, asta foarte transant spus. Stim foarte bine cat de importante sunt cuvintele pe care le folosim pentru ca ele ne creeaza acele intentii si in felul acesta reusim sau nu sa realizam ce ne propunem. Evident ca sunt si alti factori care duc la implinirea dorintelor, insa cuvintele, care sunt afirmatii puternice, ne propulseaza sau ne impiedica.
Haideti sa vedem ce ne transmite cuvantul “incerc”. In primul rand neincredere si presupune esecul. Cum iti spui: “Eu incerc… apoi daca nu iese… macar stiu ca am incercat… da… am constiinta impacata.”

In cerc

De cate ori ai ajuns la o intalnire cand ai spus: “incerc sa ajung”? Iti spui: “Pai oricum nu mi-am asumat sa ajung, asta e.” E interesant cate facem ca sa fim asa-zis “impacati. Incerc… daca e sa impartim cuvantul inseamna “in cerc”. Adica ne invartim in cerc. Atragem aceleasi situatii, repetam aceleasi patternuri pentru ca e usor sa ramai in zona de confort, zona hranita de aceasta asa-zisa constiinta impacata.

.....................................................................................
Asadar scoate-ti din vocabular “incerc”, iar cand incepi ceva decide daca vrei sau nu sa fii acolo, dar fii prezent in acea situatie pentru ca altfel nu vei evolua. Cand vei decide CLAR SI ASUMAT, vraja se va rupe si daca e, sa zicem, relatia potrivita pentru tine va evolua, daca e jobul potrivit pentru tine lucrurile se vor aranja armonios iar daca nu, totul va lua o alta directie. Asa cum e viata cand lectiile trebuie invatate pentru a evolua. Inspaimantator, nu?
Evalueaza-ti ACUM toate situatiile in care ti-ai spus “incerc” si vezi unde te-au condus. Impartaseste cu noi pentru a invata impreuna din aceste aspecte care par banale dar care ajung sa ne saboteze fericirea.
Fi prezent in viata ta, e a TA si inceteaza sa mai incerci. In viata nu avem parte de repetitii, tot ce traim se traieste live

http://www.empower.ro/comunicare/capcana-lui-incerc/

4 comentarii:

Lili spunea...

Interesant articol!...

Adriana spunea...

Si eu incerc sa nu mai plang asa de mult...dar este foarte greu .Eu vorbesc foarte mult cu Nelu pt. ca il
simt in casa...i-am zis ca incerc sa nu mai plang...si incerc...Sefa mea de la servici,se uita crucis la mine cand spun ca il simt pe Nel
u.Nu stiu ,eu asa incerc sa ma duc mai departe... Credeti ca sunt nebuna?









mariperijoc spunea...

Nu Adriana,ceea ce simti tu este ceva normal.Dar categoric vei fi ascultata si inteleasa numai de cei care traiesc aceeasi drama.Celorlalti ar trebui sa nu le impartasesti chiar tot...poate ca unii au tendinta sa spuna "saraca"....
Este inca devreme pentru a nu mai plange,eu spun sa plangi,sa vorbesti cu el,sa vorbesti cu noi,sa iti asterni gandurile pe hartie si sa faci tot ce vrei tu si cum vrei...in asa fel incat sa te simti putin mai bine.
Te imbratisez si sunt aici oricand simti nevoia sa vorbesti cu cineva care te intelege si nu te judeca

Narcisa spunea...

Nuuuu,nu sunteti nebuna,numai noi intelegem acest sentiment,eu am vazut ca daca spun la cineva ma cred nebuna asa ca nu mai spun nimanui cum si cand o simt pe mama...se spune ca trebuie sa ai o relatie speciala cu cel plecat ca-sa-l poti simti...eu cand i-am zis prima data lui Mari si am vazut ca ma intelege am ramas uimita,apoi am vazut ca si celelalte doamne de aici ma intelegeau,eu va sfatuiesc sa nu le mai ziceti la cei care nu inteleg acest lucru... sa-i multumim Domnului ca ne ingaduie sa-i simtim...va imbratisez