25 mai 2012

Iluzia lumii fizice


Suntem atat de lipiti de aceasta lume fizica si de toate lucrurile materiale pe care ea le ofera, incat nici nu realizam faptul ca tocmai aceasta alipire ne limiteaza profund experienta de viata.
Traim in iluzia fericirii exterioare, crezand ca asa vom dobandi fericirea interioara. Ne este frica sa renuntam la siguranta, dar nu realizam faptul ca tocmai acea siguranta in care credem ne limiteaza cel mai mult trairea adevaratei vieti. Vreau sa dedic acest articol acelor femei care inca traiesc in frica si in indoiala, care inca accepta sa se compromita la un job pe care il urasc sau inca stau intr-o viata de caine.
Voi folosi poate cuvinte dure, asa cum nu mi-e familiar, dar daca le auzi inseamna ca ai nevoie de ele pentru a lua inca o decizie in viata ta.
M-am hotarat sa scriu acest articol pentru ca vad inca suferinta in care multe dintre voi ati ramas si imi pare rau sa va vad suferind, cand stiu ca exista o cale mai buna, mai frumoasa, mai usoara, mai aproape de sufletul nostru…cand stiu ca exista de fapt Calea, ar ea poate fi accesata de catre noi toti.
Ne este atat de frica sa facem pasul catre a renunta la ceea ce ne ingradeste sufletul, fiindu-ne teama de consecintele alegerii noastre, incat nu realizam faptul ca in momentul in care ne eliberam de tot ceea ce ne tine in loc, de tot ceea ce trage in jos, de tot ceea ce ne provoaca suferinta, limitare, saracie si compromis, abia atunci ne eliberam sufletul si ne deschidem catre a trai adevarata viata.
Ceea ce nu intelegem noi este faptul ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la ce va intampla dupa, ci tot ceea ce ai tu de facut este faci pasul. Sa alegi sa te eliberezi de suferinta si de tot ceea ce nu este al tau. Atunci viata va avea grija sa-ti armonizeze existenta si sa iti trimita in cale ceea ce meriti prin drept divin.
Ne plangem de saracie, de rautati, de critici, de o lume rea si egoista careia trebuie sa ii facem fata, ne plangem guvernului, statului si dam vina incontinuu pe altii pentru ceea ce traim noi. Toti timpul consideram ca vina este a altora si ca altii sunt responsabili pentru viata noastra. Ei bine, daca nu vei intelege faptul ca tu esti singura responsabila de viata ta, de tot ceea ce traiesti, manifesti, simti, gandesti si accepti in viata ta, atunci vei fi condamnata pentru totdeauna la o viata mizera, la suferinte, la neajunsuri si la tot ceea ce poate fi mai rau. De ce acest lucru? Pentru ca pe masura ce te plangi, atragi catre tine si mai multe lucruri care sa-ti confirme trairea si gandirea: saracie, compromisuri, suferinta, etc.
Ceea ce tu nu realizezi este faptul ca poti schimba acest lucru instant. Il poti schimba Acum. Si nu maine, nu poimaine. Ci Acum. Si nu altii, ci Tu.

Tania Tita

Niciun comentariu: