Depresia este adesea asociată cu simptome de tristeţe, oboseală, durere, insomnie şi nemulţumire. Medicaţia nu este întotdeauna soluţia necesară pentru combaterea acestei stări. Potrivit specialiştilor citaţi de AssociatedContent, gândirea pozitivă, alimentaţia corespunzătoare, exerciţiile fizice şi efectuarea unei activităţi plăcute în fiecare zi, ne garantează o stare de bine.
Deşi pare greu de crezut, gândirea pozitivă face minuni. Depresia este acompaniată de regulă de gânduri negative. Din acest motiv, pentru a combate depresie este nevoie în primul rând de eliminarea tuturor gândurilor negative. Învăţaţi să vă recunoaşteţi calitaţile şi abilităţile, nu numai defectele. De asemenea, înveseliţi-vă ziua citind diferite cărţi sau găsind citate care să vă inspire să gândiţi pozitiv. Formaţi o rutină: zi de zi, când vă simţiţi copleşiţi de evenimente, concentraţi-vă atenţia asupra voastră, asupra talentelor şi a reuşitelor voastre.
Alimentaţia joacă şi ea un rol important în tratamentul depresiei. Alegeţi alimente sănătoase, care ajută la producerea de serotonină, o chimicală care favorizează apariţia sentimentului de fericire. Alimentele bogate în omega 3 se consideră că îmbunătăţesc starea de spirit şi ajută creierul să elimine serotonină. Serotonina se găseşte în ciuperci dar şi în multe alte fructe şi legume. Ananasul, bananele, kiwi, prunele şi roşiile conţin între 3 şi 30 mg/kg de serotonină.
Activităţile fizice, leac pentru depresivi
Activităţi precum mersul, ciclismul, datul cu rolele sau joggingul nu numai că ne readuc într-o formă fizică bună, dar ne şi îmbunătăţesc starea de spirit deoarece cresc ritmul cardiac şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Potrivit specialiştilor, atunci când suntem depresivi, chiar şi o simplă activitate recreativă ne poate îmbunătăţii starea de spirit.
Prietenii apropiaţi împreună cu familia vă pot servi ca susţinători în perioada depresivă prin care treceţi. Odată ce aţi început lupta împotriva depresiei, este suficient să fiţi susţinuţi de familie şi prieteni şi să fiţi implicaţi în activităţi sociale. În acest fel, ajungeţi să vă ocupaţi timpul şi mintea cu alte activităţi şi gânduri, care vă îndepărtează de propriile supărări.
Depresia induce de multe ori sentimentul de insecuritate, de lipsă a valorii personale şi de dubii referitoare la propria persoană. De aceea, este foarte important să acordaţi atenţie propriei persoane. Răsfăţaţi-vă cu o baie cu spumant, încercaţi o nouă tunsoare sau un nou machiaj, îmbrăcaţi-vă frumos deoarece primul pas pentru a fi plăcut de cei din jur este de a vă place pe sine. Iar sentimentul de încredere în propria persoană duce la creşterea stării de spirit.
Voluntariatul, o metodă de alungare a depresiei
Oferiţi-vă voluntar într-o activitate caritabilă. Aceasta este o metodă foarte puternică de a lupta împotriva depresiei. Gesturile de binefacere nu numai că vă vor da sentimentul că faceţi ceva util dar vă vor oferi şi satisfacţia de a ajuta pe cineva şi de a vă simţi apreciat. Atunci când vă oferiţi volunat la un adăpost pentru nefamilişti, la o cantină a săracilor, la un azil de bătrâni sau la o organizaţie de susţinere a bolnavilor de cancer, întreaga perspectivă asupra vieţii vi se va schimba, iar problemele voastre vi se vor părea insignifiante.
2 comentarii:
Eu zilnic merg la mama...acolo imi gasesc linistea si ma incarc cu energie...este greu sa poti depasi starea de tristete,este greu sa fi inteles de cei din jur...pe mine multi ma judeca,nu inteleg de ce continuu sa merg asa des la mama...spun ca ar trebui sa incetez...dar eu daca nu merg 2 zile...mor...ma ia un dor de-mi vine sa urlu...mama e linistea mea,mangaierea mea,puterea mea...
Cei care am pierdut pe cineva drag ,cu greu gasim puterea sa acceptam si sa invatam sa traim fara ei...!Dar nu avem alta alternativa.
Si eu am incercat sa combat depresia (in care cadem fara vrerea noastra)citind ,rugandu-ma,comunicand cu cei din jur ,mergand la biblioteca ,implicandu-ma in diferite activitati ,ajutand pe cei din ju (neconditionat)
dar nu m-am izolat ,am fugit de singuratate cat am putut (mi-e frica de ea!)...
Narcisa,puiule ,fa ceea ce crezi si ce simti tu si ignora-i pe cei ce nu te inteleg!Noi,de 7 ani mergem zilnic la Alin si nu ne pasa de ceea ce cred cei din jur,asa simtim noi si asa facem .
Dumnezeu sa ne ajute sa ne ducem cu demnitate crucea !
Va imbratisez pe toate!
Trimiteți un comentariu