3 aprilie 2012

Normal de anormal

Indelung privim catre o noua viata, o viata la care am visat toata viata, insa in momentul in care Dumnezeu ne-o ofera, atunci mintea noastra, de multe ori, nu isi da acceptul sa o primeasca si trece mai departe. Am observat multi oameni care, in rugaciunile lor, ii cer lui Dumnezeu un semn sau o ghidare, iar in clipa cand intalnesc o lumina, se sperie de puritatea si frumusetea acesteia si aleg sa se intoarca la “normalul” societatii. Ce inseamna acest “normal”? Plasa de siguranta.
Cand cineva alege o varianta mai putin aleasa de societate, atunci este considerat anormal. Simt sa va spun ceva: fiti anormali! Fiti anormali din toata inima voastra! Fiti anormali cu toate fiinta voastra! Fiti ceea ce vreti sa fiti, fara a mai permite influentelor exterioare sa va controleze viata! Accepta aceste mari adevaruri: Isus a iesit din tiparele societatii, deci a fost “anormal”. Siddharta Gautama (Buddha) a iesit din tiparele societatii, deci a fost anormal. Gandhi a iesit din tiparele societatii, deci a fost anormal. Iar tu, draga mea fiinta, esti pe drumul care te va duce catre “anormal”. De ce? Pentru ca in acest moment puteai sa citesti un ziar tabloid, insa tu ai ales sa citesti un articol care iti vorbeste despre viata si despre cat de anormal esti tu…
Stiu ca nu te superi, deoarece supararea este “normala” pentru societatea actuala, insa tu ai ales sa iesi din bariera actualei civilizatii si sa evoluezi pe scara sentimentala. Ai ales sa te inalti. Drum bun catre Dumnezeu! Dum bun catre Tine!
Dat fiind faptul ca poate nici macar nu ai realizat ca “normalul” nu mai reprezinta o atractie pentru tine, tin sa te anunt ca tocmai ai parasit plasa de siguranta. Sa nu iti para rau! Ai plecat de la oameni normali, iar acum te afli printre oameni anormali! Iar acum citesti o serie de cuvinte scrise poate de unul dintre cei mai anormali oameni!
Stii ce am observat odata cu aceasta trecere constienta in Taramul Iubirii Infinite? Ca totul se schimba, se transforma. Asa ca, totul devine Totul, iar in acest moment orice element existential devine o sursa infinita de inaltare. Am mai observat si faptul ca oamenii inca se mai sperie de Libertate. Este foarte interesant acest aspect, pentru ca omul isi petrece toata viata cautand libertatea, iar cand o gaseste se teme de posibilitatea de a nu mai avea unde sa ajunga.


de Catalin Manea


http://totuldinintreg.com/892/normal-de-anormal/

3 comentarii:

NUTI spunea...

De la cea mai "anormala" persoana,care se trezeste -n noapte,plangand ,suspinand,oftand,care crede in lucruri pe care altii nu le cred si care e considerata "normal de anormala",o zi cat se poate de "normal de anormala" cu soare,liniste si IUBIRE!pupici

mariperijoc spunea...

Uneori ne simtim "anormali" ...suntem niste ciudati in ochii celor din jur care cred ca daca au trecut anii este ciudat sa mai suferi...
O zi minunata si tie draga Nuti!Nu uita ca aici suntem cu totii normali,legati de aceeasi durere...dar foarte normali!
Te imbratisez!

Narcisa spunea...

Sunt de aceeasi parere cu voi,doar noi ne intelegem reciproc si nu ne consideram anormale,cei din afara ne privesc ...ciudat...va imbratisez si va trimit pupici.