27 decembrie 2011

Prima si ultima oara - Osho

fragment din cartea Farmacie pentru suflet de Osho


Amintiti-va intotdeauna ca atunci cand suntei alaturi de cineva, aceasta ar putea fi ultima data. Nu va pierdeti timpul cu prostii; Nu creati conflicte si certuri pentru motive minore. Cand moartea se apropie, nimic altceva nu mai conteaza. Daca cineva face sau spune ceva care va enerveaza, amintiti-va de moarte. Ganditi-va ca acest om este pe punctul de a muri (sau dumneavoastra); ce mai conteaza atunci cuvintele sau faptele sale? Poate ca nici nu a avut intentia sa va enerveze; poate ca este doar interpretarea dumneavoastra. Din 100 de cazuri, 99 tin mai degraba de interpretarea personala.

Si nu uitati: cand va aflati alaturi de cineva, nu este vorba de cel pe care il stiati dinainte, caci totul se schimba. Nu poti intra in acelasi rau de doua ori si nu poti intalni aceeasi persoana de doua ori. Va puteti intalni cu tatal, mama, fratii, prietenii dumneavoastra, dar ei nu sunt aceeasi; s-au schimbat. Nimic nu ramane la fel. Si dumneavoastra v-ati schimbat, nu mai sunteti acelasi...http://dindragoste.unica.ro/iubire/prima-si-ultima-oara.php

4 comentarii:

mariperijoc spunea...

Multumim lui Nuti care ne trimite acest citat

Narcisa spunea...

Adevarate cuvinte,bine ar fi sa tinem cont de ele...

Modart spunea...

Interesant, ieri tocmai am citit o maxima a lui Osho;"Tacerea este spatiul in care omul se trezeste"...iar astazi ai postat acest articol,evident este mai mult decat o coincidenta!
Nu stiu cat se schimba oamenii,exista o anumita matrice se pare,anumite axe cardinale ale fiintei fiecarei persoane...tu te-ai schimbat?!
Importanta pentru a ne slefui,cred ca este comunicarea care are ca reguli de aur :reciprocitivitatea,masura si bunul simt.

mariperijoc spunea...

Modart si eu sunt convinsa ca totul se intampla cu un anumit motiv...si sa iti raspund la intrebare eu m-am schimbat...cred ca noi toti ne schimbam odata cu trecerea timpului,insasi faptul ca studiem,invatam lucruri noi...produce o schimbare nu?
Sigur ca schimbarea se face cu aceeasi "alegere"...in bine sau in rau...de noi depinde...