12 februarie 2012

Unii dintre noi ne cream masti. Altii ne construim carapace

Iesi din starea de negare
Obiectiv: Simte-ti suferinta si priveste-o ca pe un semnal de alarma.
Strategie: Renunta la masca ta. Deschide-ti inima. Cunoaste-ti sentimentele si impartaseste-le cu ceilalti.
Adevarul – dur, dar important – este ca nu te poti vindeca, pana nu-ti recunosti suferinta, frica si rusinea. Nu te poti vindeca, pana cand nu-ti mai ascunzi sentimentele negative si nu te mai prefaci ca esti fericit atunci cand nu esti. Ca sa fii fericit, trebuie sa fii autentic. Trebuie sa-ti dai masca jos si sa fii real. Trebuie sa iesi din ascunzatoare.
Suferinta este un semnal de alarma. Prin urmare, sa-ti simti si sa-ti recunosti suferinta reprezinta primul pas al procesului de vindecare. Orice te impiedica sa-ti simti durerea si sa-i descoperi sursa este un act de negare. Este o incercare de a ignora chemarea inimii si a sufletului catre trezire si vindecare.
Toate dependentele/obsesiile sunt o forma de negare. Iti anesteziaza durerea sau te ajuta sa scapi de ea. Atata vreme cat esti dependent, nu simti profunzimea suferintei si nu esti motivat sa o vindeci.

Paul Ferrini

http://eulinterior.blogspot.com/2012/02/unii-dintre-noi-ne-cream-masti-altii-ne.html

3 comentarii:

Narcisa spunea...

Uneori este inevitabil si cuprins de durere iesi din carapace,dar de cele mai multe ori preferam sa ne punem masca ca cei din jur sa nu vada,sa nu simta ce-i in sufletele noastre...eu una nu ma pot destainui celor din jur...nu las sa citeasca in sufletul meu...stau retrasa in carapacea mea...pt ca acolo ma simt bine...

mariperijoc spunea...

cred ca toti de aici purtam o masca uneori...nu vrem sa ni se vada suferinta...

Corina spunea...

DA ASA ESTE, DAR SI DA RECUNOSTI CA SUFERI TOT NU TE VINDECI..POATE IN TIMP!