10 mai 2011

O cutremuratoare poveste de iubire care a socat o lume intreaga



In preajma Craciunului trecut, o sfasietoare si adevarata poveste de iubire a doua randunici facea inconjurul lumii, generand emotii uriase, lacrimi si reconsiderarea atitudinii fata de necuvantatoarele inaripate, care, contrar prejudecatilor, sunt capabile sa gandeasca, sa iubeasca si sa sufere.
Povestea tragica de iubirea a unei perechi de randunici a inlacrimat milioane de locuitori ai planetei, din Europa pana in Asia, in preajma Craciunului din 2009, astfel incat merita sa o aflati sau sa va reamintiti de ea.Pe scurt, o randunica a fost lovita de o masina pe cand micuta inaripata s-a avantat pe drum, a cazut, nu a mai putut zbura, iar perechea ei a inceput sa o hraneasca.Compasiunea si dragostea cu care o ingrijea erau impresionante.La un moment dat, cand "sotul' randunicii a venit iar cu hrana, a constatat ca aceasta nu mai misca. Murise! Disperarea lui a fost coplesitoare, statea langa perechea lui si scotea tipete sfasietoare, insa in zadar.
Tristetea si durerea erau coplesitoare. Intr-un final, a inteles ca ea murise.Imaginile acestei povesti adevarate de iubire au aparut intr-un cotidian important din Franta, anul trecut, inainte de Craciun, iar tirajul a fost epuizat imediat.


4 comentarii:

Steliana spunea...

Din pacate randunicile sunt cam pe cale
de disparitie, cu ani in urma sarmele
curtii mele erau mereu balansate de
minunatele pasari .
Poate cu aceasta postare lansam si un strigat
de pretuire si protejare a acestei specii.

Narcisa spunea...

Chiar ca interesant...am ramas fara cuvinte,dovada ca dragostea e pretutindeni...nu tine cont de statut,de natie,de prejudecati,citeam undeva ca dragostea si moartea sunt singurele ce apar neanuntate...

Corina spunea...

Incredibil! am plans cand citeam...nu pot sa cred.Si noi oamenii credem ca doar noi suntem capabil de iubire si suferinta.

Lili spunea...

De foarte multe ori pasarile si animalele ne dau adevarate lectii de viata!...