8 ianuarie 2012

Casa tacerii-VERONICA GURAU

ATENTIE
Fii cu luare aminte sã nu se ascundã în inima ta cugetãri rele, care îti distrug fortele si-ti risipesc sinceritatea si puterea de a pãtrunde ca sã-ticunosti boala.

Invidia este marele cãlãu, care-ti sufocã inima si nu-ti dã voie sã-tidescoperi rana moralã atât de necinstitã si ca un monstru îti sfâsie tot ce poate fi bun în tine. Un astfel de sclav nu vede nimic frumos dinmanifestãrile altcuiva, nu are bunãtatea care îndulceste amãrãciunea luisi altora. Din aceastã sclavie se naste ura, mânia, care sluteste caracterulsi fizicul.CÂND URÃSTI PE CINEVA ÎL LAUZI, BA CHIAR ZICICÃ-I SFÂNT CA SÃ-I ADUCI CÂT MAI MULTÃ BÂRFÃ.

Frumusetea faptelor se pot vedea dupã moartea omului.

Lauda sfintilor glorificã pe Dumnezeu pentru care iubire a dorit sãmoarã de mai multe ori pentru EL.

Invidiosul este îmbrãcat în ruginã, care miroase urât si conturbã climatulîn jurul lui, nu-si vede defectele, e mândru si prost. Haina lui desãrbãtoare este ura ce-l desparte de tot ce-i atrãgãtor. Se simte bine când poate lovi cu falnicã minciunã. Dojana altuia îl iritã pânã la nebunie, secrede atotstiutor purtând coiful trufiei pe cap.

Cel întelept îi vede pe toti mai evoluati si îsi pãstreazã secretele tainiceîn inima sa. În conduita lui gãsesti o sfântã ordine în proportiecorespunzãtoare pe mãsura eforturilor prin care capãtã luminã dinmarele ocean de luminã, si-i dã o înfãtisare luminoasã unindu-se culumina ce o vede mai strãlucitoare la altul decît la el

http://www.scribd.com/doc/9615461/Maicuta-VeronicaCasa-Tacerii

2 comentarii:

Narcisa spunea...

Asa este,se stie ca nu este bine sa doresti ceva ce nu-ti apartine,sa nu barfesti,sa nu urasti,eu mereu ma rog la bunul D-zeu sa nu lase ura si rautatea sa-mi patrunda in suflet...am invatat la biserica de la preotul nostru ca atunci cand esti pe cale sa faci ceva gresit trebuie sa ne gandim ca in primul rand il suparam pe D-zeu,abia apoi pe cel ce-i facem rau...D-zeu sa ne intareasca si sa ne ajute sa gandim si sa facem lucruri curate.,chiar daca este greu,trebuie sa ne gandim ca pe lumea cealalta luam cu noi numai faptele noastre,ne imbracam in milosteniile facute de noi...deci totul depinde de noi.

NUTI spunea...

Intersante marturiile maicii Veronica!