23 ianuarie 2012

Gandul vindeca

Gandirea schimba lupta trupului cu bolile

Medicina occidentala disocia, in Evul Mediu, mintea de trup, cand exista o diferenta de opinii intre matematicianul si filosoful francez Rene Descartes, care sustinea ca lumea materiala reprezinta baza a tot ce ne inconjoara, si Biserica Catolica care insista asupra puterii morale ca fiind creatia sufletului.

Dar, Descartes ale carui scrieri au fost introduse in Anexa Cartilor Interzise ale Bisericii in anul 1667, considera ca cele doua interactioneaza in creier. Folosindu-se de o capacitate analitica extraordinara, Descartes a ajuns la concluzia ca "mintea este intr-un mod atat de intim dependenta de conditiile si relatiile dintre partile corpului uman, incat orice om care va reusi sa stapaneasca aceste elemente va revolutiona medicina".

Desi a fost nevoie de cateva secole, doctorii si psihologii au descoperit recent ca mintea poate imbunatati procesul de vindecare a corpului, intr-un mod in care medicina traditionala nu va putea niciodata.

Spre deosebire de notiunile din trecut cu referire la conexiunea dintre minte si trup, care se bazau in mare parte pe povesti de fictiune, oamenii de stiinta pot astazi confirma ceea ce numai Descartes a putut cu cateva secole in urma: gandurile noastre sunt capabile de a produce schimbari radicale de ordin chimic si fizic ce ne afecteaza in mod direct sanatatea.

http://suntsanatos.ro/spiritualitate/gandulvindeca.html

2 comentarii:

Narcisa spunea...

Asa am citit si eu,ca tot ceea ce gandesti atragi,raul vine cu gandul,de ma privesc in oglinda si spun sunt bolnava,apoi chiar zac...deci trebuie sa gandim pozitiv,sa fim optimiste si sa il rugam pe bunul D-zeu sa fie cu noi pentru ca atata timp cat El este cu noi,totul va fi bine...asta este vorba mea ce o spun de en ori pe zi.Va imbratisez si va multumesc ca mi-ati dat putere sa-mi duc mamica la locul ei...locul nostru...

Corina spunea...

Gandurile sunt puternice, adica puterea lor;ele pun stapanire pe noi si ne manipuleaza cum vor.Pentru a le gestiona avem nevoie de putere, care vine din noi..problema este de unde luam aceasta putere zi de zi?